onsdag 10 november 2010

Äppelkaka-jag älskar den här kakan.Finns på kafeer och barer.


225g margarin
235g strösocker(2.3/4dl)
rivet skal av 1/2 citron
5 ägg
235g vetemjöl(4dl)
1 burk(ev färska)äpplen,päron eller persika(ca450g)
1-2 tsk kanel
  1. Öppna fruktburken och häll innehållet i en sil så frukten får rinna av ordentligt.
  2. Vispa margarin och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda i det rivna citronskalet och rör ner ett ägg i taget.
  4. Sätt till mjölet.
  5. Sätt ugnen på 175 C.
  6. Häll hälften av smeten i en(rund)smord och bröad form(2lit-rund)
  7. Skiva frukten,bred ut den i formen och strö kanel ovanpå.Häll över resten av smeten.
  8. Grädda ca 60 min.
  9. Servera med vaniljsås/vispad grädde.
  10. Pudra över med florsocker.                                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar